Ποια είναι η πιο έξυπνη και ασφαλής μέθοδος για συναλλαγές από το internet

Αν ασχολείστε με το internet και κάνετε συναλλαγές (π.χ. αγορές ή εργασίες online ή αποστολές χρημάτων), τότε σίγουρα θα θέλατε να βρείτε μια μέθοδο που να είναι ασφαλής, απλή και φυσικά να καλύπτει όλες τις ανάγκες σας.

Η πρώτη σκέψη σας θα πάει στα διάφορα pay pack, που μπορείτε να αγοράσετε ή από τα περίπτερα ή από τράπεζες. Προσοχή, τα pay pack γίνονται δεκτά μόνο σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Τα περισσότερα eshop και η paypal δεν τα δέχονται. Επομένως τα συγκεκριμένα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά αλλά δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε παντού.

Η δεύτερη λύση είναι διάφοροι τραπεζικοί λογαριασμοί online (τύπου iBank). Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στην paypal και άρα να κάνετε τις συναλλαγές μέσω της paypal. Όμως για συναλλαγές που δεν δέχονται paypal (κυρίως για online εργασίες με ιστοσελίδες του εξωτερικού, που πληρώνουν με επιταγές ή απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και για eshop που δεν δέχονται την paypal) θα έχετε πρόβλημα. Γιατί στο εξωτερικό δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες και από την πλευρά τους οι ελληνικές τράπεζες για να εξαργυρώσουν επιταγές σε δολάρια ή άλλο νόμισμα απαιτούν λογαριασμό στο αντίστοιχο νόμισμα και φυσικά θα σας σπάσουν τα νεύρα, αν το δοκιμάσετε. Και τέλος θα σας υποχρεώσουν να πάρετε και πιστωτική κάρτα.

Η τρίτη λύση είναι με πιστωτική κάρτα (visa, mastercard κλπ) Οι πιστωτικές κάρτες είναι η μεγαλύτερη απάτη των τραπεζών, γιατί προσπαθούν να κλέψουν τους υποψήφιους πελάτες τους βασιζόμενοι στην ανθρώπινη ψυχολογία. 

Συγκεκριμένα, όποιος διαθέτει πιστωτικές κάρτες αισθάνεται μεγάλη αυτοπεποίθηση και νομίζει ότι διαθέτει πάντα χρήματα, με αποτέλεσμα να κάνει αγορές που φυσιολογικά δεν θα τις έκανε είτε λόγω έλλειψης χρημάτων είτε απλά γιατί δεν έχει ανάγκη αυτές τις αγορές. Η σκέψη όλων αυτών των ανθρώπων είναι, ότι τον επόμενο μήνα θα πληρώσουν την δόση με τα χρήματα που θα κερδίσουν. 

Φυσικά δεν σκέφτονται ότι έχουν πάρει δάνειο στην πραγματικότητα και μάλιστα με εξωπραγματικό επιτόκιο της τάξεως του 18% ή μεγαλύτερο και αν κάτι πάει στραβά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν με το τοκογλυφικό επιτόκιο. Για αυτό άλλωστε οι πιστωτικές κάρτες είναι η χήνα που κάνει τα χρυσά αυγά για τις τράπεζες και μάλιστα στο παρελθόν τις έστελναν δωρεάν στα σπίτια των ανυποψίαστων πελατών τους για να τους δελεάσουν. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν πάρα πολλοί Έλληνες να χάσουν τις περιουσίες τους και να βρεθούν χρεωμένοι μέχρι το λαιμό.

Η τέταρτη λύση και η καλύτερη είναι οι χρεωστικές κάρτες.  Τις χρεωστικές κάρτες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όπως και τις πιστωτικές με μόνη διαφορά δεν σας δίνουν δάνειο. Συγκεκριμένα μπορείτε να κάνετε συναλλαγές μέχρι το ποσό που έχετε βάλλει, δηλαδή για να κάνετε συναλλαγές θα πρέπει να έχετε ήδη τα χρήματα και άρα δεν κινδυνεύετε από τα τοκογλυφικά επιτόκια των τραπεζών.

Δυστυχώς στην Αμερική δεν δεχονται τους λογαριασμούς σε Ευρώ των Ελληνικών τραπεζών και επιπλέον κανείς δεν δέχεται να καταθέσει χρήματα απευθείας σε χρεωστικές κάρτες αλλά  σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Ψάχνοντας να βρω κάποιον, που να δίνει μόνο χρεωστική κάρτα και να μπορείς να κάνεις και συναλλάγες στην Αμερική ανακάλυψα την Payoneer.

Η Payoneer  είναι χρεωστική κάρτα της MasterCard και για αυτό γίνετε αποδεκτή σε ολόκληρο τον κόσμο όπου δέχονται συναλλαγές με Mastercard. Επίσης συνεργάζεται με την First Century Bank και την Bank of America, οι οποίες είναι αμερικάνικες τράπεζες. Για αυτό μπορείτε να δεχτείτε καταθέσεις από εταιρείες ή ιστοσελίδες των USA με τις οποίες συνεργάζεστε με απευθείας κατάθεση και να εμφανιστούν τα χρήματά σας στην κάρτα σας. Επίσης μπορείτε να την παραγγείλετε, να την ενεργοποιήσετε και να την διαχειριστείτε μέσω internet. Πολύ απλά και εύκολα.

Προϋπόθεση για να αποκτήσετε την Payoneer είναι να είστε πάνω από 18, ανεξάρτητα αν έχετε ή δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η Payoneer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές στο ίντερνετ όπως και οι χρεωστικές MasterCard  ή για να κάνετε αναλήψεις από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ όλων των ελληνικών τραπεζών και μπορείτε πολύ εύκολα να την αποκτήσετε μέσω internet και να την ενεργοποιήσετε αλλά και να ελέγξετε απολύτως δωρεάν τις συναλλαγές σας και το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Όποτε γίνονται πληρωμές στην Payoneer, σας ενημερώνουν μέσω email και θα πρέπει εσείς να δεχτείτε την πληρωμή, Τα ποσά είναι διαθέσιμα σε 2 με 4 εργάσιμες μέρες αφού δεχθείτε την πληρωμή.

Μπορείτε να φορτώσετε χρήματα στην Payoneer από άλλες πιστωτικές κάρτες (Visa ή MasterCard) ή με τραπεζικά εμβάσματα, δηλαδή μπορείτε να βάλετε στην κάρτα μόνο τα χρήματα, που σκοπεύετε να ξοδέψετε για αγορές και όχι να πάρετε τοκογλυφικό δάνειο, όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές κάρτες και να την πατήσετε όπως την πάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κινδυνεύουν να χάσουν όλη την περιουσία τους από κατασχέσεις, γιατί πίστεψαν τα παραμύθια των τραπεζών. 

Οι όροι της συγκεκριμένης χρεωστικής κάρτας είναι:

- επιτρέπει συνολικό όριο $10.000. 
- το ημερήσιο όριο δαπανών είναι $5.000. 
- το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών, τόσο σε ΑΤΜ όσο και στα ταμεία των τραπεζών, είναι $2.500. Παράδειγμα: Αφού κάνετε μια ανάληψη μετρητών $2.500, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά σε σημεία πώλησης μέχρι $2.500 κατά την ίδια ημέρα. Σημείωση: Τα όρια ανάληψης ίσως να είναι λιγότερα εξαιτίας της πολιτικής της τράπεζας από το ATM ή το γκισέ της οποίας κάνετε την ανάληψη,

Αν η αξία της κάρτας φτάσει το μηδέν, δεν υπάρχουν χρεώσεις. Αλλιώς έχετε τις παρακάτω χρεώσεις:

Ετήσια χρέωση για την λειτουργία της κάρτας $29.95 κάθε χρόνο. Προσοχή μόνο αν έχετε υπόλοιπο στην κάρτα σας, τότε σας χρεώνουν αυτό το ποσό. Διαφορετικά δεν σας χρεώνουν τίποτα. Κάτι που είναι αντίθετο με τις περισσότερες κάρτες, οι οποίες χρεώνουν ανεξάρτητα αν την χρησιμοποιείται ή όχι μέχρι να την ακυρώσετε.

Για αντικατάσταση της κάρτας $12.95 π.χ. λόγω κλοπής.

Ανάληψη από ΑΤΜ $3.15 ανά συναλλαγή όταν ολοκληρώνεται η ανάληψη ανεξάρτητα από το ποσό και $1.00 ανά συναλλαγή όταν απορρίπτεται

Δωρεάν αγορές είτε online είτε από καταστήματα με το σήμα της Mastercard

Επίσης από τον παρακάτω σύνδεσμο η Payoneer σας προσφέρει $25 bonus με την εγγραφή σας και όταν το υπόλοιπο του λογαριασμού σας φτάσει στα $100. Προσοχή το bonus των $25 δεν σας το δίνει αν πάτε απευθείας στην payoneer από την διεύθυνση www.payoneer.com.

Τα $25 σας τα δίνει η payoneer γιατί διαθέτει ένα πρόγραμμα "συστήστε ένα φίλο" και επειδή σας συστήνω εγώ για αυτό θα πάρετε και εσείς αλλά και εγώ από $25. Φυσικά μετά την εγγραφή σας μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο, δηλαδή να συστήνετε τους φίλους σας και να κερδίζετε όλοι από $25 (χε, χε καλό έτσι).