Πως θα αυξήσεις την επισκεψιμότητα του site σου ή του blog σου

Έφτιαξες λοιπόν την πρώτη ιστοσελίδα σου ή το πρώτο blog σου. Έβαλες όλο το μεράκι σου και την φαντασία σου. Έδειξες στους φίλους σου το δημιούργημά σου και όλοι συμφώνησαν για την καταπληκτική δουλειά που έκανες. Καταχώρησες το domain name της αρεσκείας σου και αφού την ανέβασες σε έναν web server, περιμένεις τα καραβάνια των επισκεπτών.

Μάταια όμως περιμένεις και περιμένεις. Επισκέπτες δεν έρχονται. Ο καιρός περνάει και συνειδητοποιείς ότι όσο εντυπωσιακή και να είναι η ιστοσελίδα σου, υπάρχουν ελάχιστοι επισκέπτες ή και κανένας. Συνειδητοποιείς λοιπόν, ότι απλά η κατασκευή μιας ωραίας και εντυπωσιακής ιστοσελίδας δεν είναι αρκετή για να έχεις επισκεψιμότητα. Τι κάνεις λοιπόν; την αφήνεις και πετάς στα σκουπίδια, τις ώρες και τα χρήματα που έχασες ή είσαι διατεθειμένος να αυξήσεις την επισκεψιμότητα σου και φυσικά να δεις να πραγματοποιούνται τα όνειρά σου από τα κέρδη που θα αποκτήσεις από τις πωλήσεις ή τις διαφημίσεις;

Σκεφτείτε για λίγο, να βρισκόσασταν στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης (π.χ. google, yahoo κλπ) για λέξεις όπως software, κατασκευή ιστοσελίδων, ρούχα κλπ. Φανταστείτε τα κέρδη που θα μπορούσατε να έχετε από διαφημίσεις ή πωλήσεις, από αυτή τη φθηνή μορφή διαφήμισης.

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να τονίσω, ότι όπως όλες οι μορφές διαφήμισης, έτσι και το seo  (search engine optimization), δεν είναι δωρεάν όπως πολλοί πιστεύουν ή ισχυρίζονται. Ανάλογα λοιπόν με τις λέξεις- κλειδιά που θα στοχεύσετε, θα χρειαστεί και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για την αγορά κάποιων εργαλείων, domain, hosting κλπ και το πιο σημαντικό απ’ όλα, θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να το επιτύχετε. Αν λοιπόν είστε διατεθειμένοι να κερδίσετε από το διαδίκτυο, θα χρειαστεί να ξοδέψετε κάποια χρήματα και αρκετό από το χρόνο σας. 

Εδώ ισχύει και η παροιμία, για να πάρεις, πρώτα  πρέπει να δώσεις. Αυτό που χαρακτηρίζει το seo, είναι ότι είναι μία οικονομική μέθοδος για να κερδίσετε από αυτό.  Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δωρεάν. 

Αν θέλεις να μάθεις για τα βασικά του SEO, θα σε πρότεινα να τα μάθεις από τους καλύτερους. Συγκεκριμένα από το βιβλίο search-engine-optimization-starter-guide.pdf της Google, που διατίθεται δωρεάν.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό το blog, τι νομίζετε, ότι έκανα και κατάφερα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του google σε μια μεγάλη ποικιλία λέξεων: Π.χ.

  • Δωρεάν ηλεκτρονικά λεξικά
  • Θέματα πανελληνίων εξετάσεων σε word
  • Πως θα γίνεις πλούσιος
  • Δεύτερη ειδικότητα 
  • θέματα πανελληνίων σε word
  • δωρεάν βιβλία στα ελληνικά
  • τα βιβλία των μαθημάτων για τις πανελλαδικές
  • πως θα κερδίσω από τις μεταφράσεις
  • δωρεάν σχολικές εφαρμογές

    Και μάλιστα για "πως θα κερδίσω από τις μεταφράσεις" στις 4 πρώτες θέσεις του google βρίσκονται δικά μου άρθρα, ενώ για "Πως θα γίνεις δοκιμαστής" στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται δικά μου άρθρα. Πιστεύεται, ότι απλά έκανα ένα όμορφο και φανταχτερό blog. Ότι έκατσα και έγραψα όμορφα άρθρα; Ή μήπως νομίζετε ότι χρησιμοποίησα, τις διάφορες δωρεάν συμβουλές που κυκλοφορούν στο internet για να αυξήσω την βαθμολογία μου (rank) στο Google και να πετύχω αυτά τα αποτελέσματα; Και αν νομίζετε. ότι έκανα κάτι από τα παραπάνω, γιατί δεν το έκαναν οι χιλιάδες άλλοι blogger ή κάτοχοι ιστοσελίδων; Και τέλος, κοιτάξτε καλά το blog πιστεύεται ότι είναι φανταχτερό και όμορφο;

    Μη πιστεύεται όσα διαβάζεται σε διάφορα άρθρα, αν θέλετε πραγματικά βοήθεια για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του blog ή της ιστοσελίδας σας, τότε θα χρειαστείτε την βοήθεια κάποιου ειδικού και φυσικά πολύ χρόνο. Στην συνέχεια του άρθρου, σας έχω έναν κατάλογο, από δημοφιλείς μεθόδους για αυτόν τον σκοπό. 



    Να γραφτείς στο adsense της google ή στο yahoo και να περιμένεις με την διαφήμιση με την μέθοδο PPC να έρθουν και κάποιοι επισκέπτες. Αν θέλεις να έχεις κάποια επιτυχία θα πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον 50 λεπτά του ευρώ για κάθε κλικ, δηλαδή για 1000 επισκέψεις τουλάχιστον 500€. Μπορείς να αντιληφθείς πολύ εύκολα, ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι και η καλύτερη, γιατί απλά είναι πανάκριβη. Και τι θα γίνει, όταν θα τελειώσει η διαφήμιση; Η βαθμολογία σου στις μηχανές αναζήτησης δεν θα αλλάξει. Η διαφήμιση με αυτήν την μέθοδο έχει πρόσκαιρα αποτελέσματα.




    Να πείσεις άλλους να ανεβάσουν τις δικές σου αναρτήσεις ή τα δικά σου βίντεο στο blog τους ή στο site τους ή να βάλουν συνδέσμους προς το δικό σου blog ή προς το δικό σου site. Και φυσικά τα blog ή τα site των άλλων, θα πρέπει να έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Πιστεύεις ότι αυτό είναι εύκολο; Σκέψου γιατί κάποιος με ένα καλό site ή ένα καλό blog να σε διαφημίσει;


    Ή μπορείς να γραφτείς στην Magic Submitter By Alexandr Krulik με μόλις $4,95 για τον πρώτο μήνα και αυτοί αναλαμβάνουν να βάλουν σε περισσότερες από 500 ιστοσελίδες τα άρθρα σου και φυσικά θα έχεις αυτόματα χιλιάδες backlinks και θα δεις την επισκεψιμότητά σου να απογειώνετε πραγματικά. Μήπως αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη από την μέθοδο PPC



    Να κάνεις εγγραφή του site σου ή του blog σου σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.

    Φυσικά, θα πείτε, ότι αυτό είναι παρά πολύ κουραστικό και υπερβολικά δύσκολο. Γιατί απλά δεν είναι εύκολο να βρείτε  όλες τις μηχανές αναζήτησης.

    Τα παρακάτω sites θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια σου


     
    Backlink Beast  είναι παρόμοιο πρόγραμμα με το Magic Submitter By Alexandr Krulik δηλαδή το πρόγραμμα αναλαμβάνει να καταχωρίσει τα άρθρα σου σε εκατοντάδες ιστοσελίδες για να αυξηθεί η επισκεψιμότητά σου από τα backlink
     


    SEO Link Monster - Automated Link Building And Google Ranking System 



    SEM Business Blueprint