Δωρεάν antivirus

Πολλοί ψάχνουν για δωρεάν antivirus χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τα antivirus ανοικτού κώδικα, τα οποία είναι πραγματικά δωρεάν και σε πολλές περιπτώσεις εφάμιλλα των εμπορικών antivirus. Φυσικά δεν είναι πολύ δημοφιλή, γιατί δεν έχουν την διαφήμιση που έχουν τα εμπορικά antivirus.


Τέτοια antivirus είναι τα παρακάτω:



ClamAV
   Ένα ελαφρύ και παράλληλα ανοικτού λογισμικού πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών, το οποίο κρατά τον υπολογιστή σας σε ασφαλή κατάσταση. Δεν σαρώνει όλο τον σκληρό, αλλά εστιάζει κυρίως στα προγράμματα που εγκαθιστάτε και χρησιμοποιείτε ως χρήστες, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τον φόρτο της σάρωσης.  



 
ClamWin Free Antivirus
   Το ClamWin είναι ένα antivirus πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού κατάλληλο για όλους, που εδώ και αρκετό καιρό επιδεικνύει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ιών, spyware και διάφορων άλλων απειλών. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μικρές απαιτήσεις σε πόρους συστήματος.  



 
Microsoft Security Essentials
   Παρέχει προστασία στον οικιακό σας υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, αποτρέποντας την εισβολή ιών και την εκτέλεση λογισμικού κατασκοπίας και άλλου κακόβουλου λογισμικού. Εγκαθίσταται εύκολα και διατηρείται πάντα ενημερωμένο. Εκτελείται αθόρυβα και αποτελεσματικά στο παρασκήνιο.  Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε εγκατεστημένα γνήσια windows



 
Kingsoft Security
   Είναι ένα δωρεάν antivirus που προσφέρει αποτελεσματική και αποδοτική λύση προστασίας με ταχύτερη λειτουργία και μειωμένη χρήση της cpu. Εντοπίζει τις αναδυόμενες απειλές και καταργεί τις κρυφές απειλές από τον pc σας. Παρέχει επίσης εργαλεία όπως η προστασία συσκευών usb, disk cleaner, καθαρισμό ιστορικού.  




Επίσης, υπάρχουν τα διάφορα εμπορικά antivirus, που προσφέρουν δήθεν δωρεάν εκδόσεις των προϊόντων τους, για καθαρά διαφημιστικούς λόγους. Επίσης εξαιτίας των διαφημίσεων είναι και πιο αναγνωρίσιμα και πιο δημοφιλή

Στην πραγματικότητα όμως οι δωρεάν εκδόσεις, είναι έτσι κατασκευασμένες,  που να λειτουργούν ή για λίγο καιρό (trials) ή είναι "βαριά", δηλαδή καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος ή ξαφνικά κάνουν scan ή update για να σου σπάσουν τα νεύρα ή κάνουν λάθος συναγερμούς (alert), δηλαδή σε προειδοποιούν δήθεν για ανύπαρκτους ιούς ή δεν βρίσκουν όλα τα κακόβουλα προγράμματα.

Επίσης ακόμα και αν κατεβάσεις το crack για να το σπάσεις, θα πρέπει να ξέρεις ότι στο πρώτο update θα σε πάρουν χαμπάρι και θα σε αφήσουν να νομίζεις ότι το έχεις σπασμένο, ενώ στην πραγματικότητα θα λειτουργεί, όπως και οι δωρεάν εκδόσεις.

Για αυτό ίσως είναι προτιμότερο αν θέλεις κάποιο από αυτά, τότε να σκεφτείς να το αγοράσεις και φυσικά, αφού θα το έχεις αγοράσει, θα λειτουργεί και σωστά!!! Άλλωστε ότι πληρώνεις παίρνεις.

Ακολουθεί κατάλογος με εμπορικά antivirus, που προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις.



AV Antivirus Pro
Είναι ένα ισχυρό antivirus, το οποίο εκτός από το να προστατεύει τον υπολογιστή σας από ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα με το μοναδικό "Real-Time Shield", τον καθαρίζει ακόμα και από προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί βαθειά μέσα στο λειτουργικό σας σύστημα, κάτι που πολλά antivirus δεν το κάνουν και τέλος αποκρούει και επιθέσεις από χάκερ.  




Noadware - Spyware/adware Remover
Διαγράφει όλα τα adware, spyware, trojans, dialers και worms, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν




Full Antivirus Safety
Το συγκεκριμένο πακέτο διαθέτει και Anti-Virus και Anti-Spyware και Anti-Spam και Firewall και Safer Downloads και Instant Messaging και Safe Searches. Δηλαδή έχει όλα όσα χρειάζονται για την προστασία του υπολογιστή σου




Spyware Cease
Online έλεγχος του υπολογιστή για spyware




Spyware Detection and Removal Software!
Δωρεάν antispyware



 
AVG Antivirus Free
   Είναι ένα ισχυρό δωρεάν πρόγραμμα που προστατεύει τον υπολογιστή σας καθώς εντοπίζει και διαγράφει όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές απειλές, τους ιούς, τα malware και τα spyware. Διαθέτει εξελιγμένες και δυνατές μηχανές σκαναρίσματος και ενημερώνεται συνεχώς έτσι ώστε να έχετε πάντα τα πιο καινοτόμα και αξιόπιστα εργαλεία προστασίας.  

 

 
Panda Cloud Antivirus
   Το Panda Cloud Antivirus είναι γερμανικό προϊόν και ένα δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Ενσωματώνει πολλές σύγχρονες τεχνολογίες προστασίας από διαδικτυακές απειλές και όχι μόνο. Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει ένα καλοσχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον.  



 
Stopzilla antivirus
Το Stopzilla είναι ένα αμερικάνικο antivirus και προσφέρει προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Είναι εύκολο στην χρήση του και πολύ αποτελεσματικό
 



Avira AntiVir Personal
   Είναι από τα κορυφαία δωρεάν προγράμματα προστασίας του υπολογιστή σας γιατί είναι ικανό να εντοπίζει με επιτυχία όλους τους ιούς και όλες τις κακόβουλες απειλές. Γρήγορο, ικανό, αξιόπιστο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο, καταναλώνει ελάχιστους πόρους και ενημερώνεται αυτόματα.



 
Avast! Free Antivirus
   Είναι ένα από τα πιο ισχυρά δωρεάν προγράμματα antivirus της αγοράς. Θα κρατήσει τον υπολογιστή σας σε τέλεια κατάσταση καθώς είναι ικανό να εντοπίζει τους περισσότερους ιούς, worms και trojans που υπάρχουν στο internet. Έχει ένα μόνιμο σύστημα ενημέρωσης το οποίο σας επιτρέπει να είστε πάντα ενημερωμένοι.




Pc Tools AntiVirus Free
   Προσφέρει δωρεάν βασική προστασία για τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Διαρκή προστασία σε πραγματικό χρόνο. Κάνει αυτόματα ενημέρωση για νέους ιούς και κακόβουλες απειλές. Η εγκατάσταση, η λειτουργία και η παραμετροποίηση του είναι πολύ εύκολη και δεν θα σας προβληματίσουν καθόλου.  




BitDefender Antivirus Free
   Το BitDefender Antivirus Free είναι καλό λογισμικό με όλες τις κλασικές δυνατότητες όπως άμεσο scan αρχείων, προγραμματισμένο scan, quarantine και άλλες πολλές. Επιπλέον μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του αφού υπάρχουν πολλά διαφορετικά skin για αυτό το δωρεάν πρόγραμμα.  




Comodo Antivirus
   Είναι ένας ευέλικτος κυνηγός κακόβουλου λογισμικού με πάρα πολλές δυνατότητες. Αναγνωρίστε, μπλοκάρετε και αφαιρέστε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας με αυτό το δωρεάν, ισχυρό αντιβιοτικό εργαλείο. Παραμετροποιήσιμο σε κάθε πτυχή του και με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.  



 
McAfee Labs Stinger
   Το McAfee Labs Stinger μπορεί να απομακρύνει worms και ιούς από το σύστημα σας μετά από μια μόλυνση, καθώς εμπεριέχει μια μεγάλη βάση δεδομένων για τους πιο σύγχρονους και δημοφιλείς ιούς όπως και τις παραλλαγές τους. Αναγνωρίζει χιλιάδες ιούς, trojans και άλλα συναφή κακόβουλα προγράμματα.  



 
Comodo Cleaning Essentials
   Πρόκειται για ένα εργαλείο αντιμετώπισης ιών που θα σας βοηθήσουν στον εντοπισμό και την κατάργηση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα μπορεί να ελέγξει ολόκληρο το σύστημα ή μόνο τις περιοχές που του ορίζετε και σας παρέχει ορισμένες ενδιαφέρουσες επιλογές ρύθμισης παραμέτρων.  



 
Rising Antivirus Free
   Εκτός από την όμορφο περιβάλλον εργασίας του, που θα αρέσει στους περισσότερους χρήστες, το δωρεάν αυτό πρόγραμμα είναι εξοπλισμένο με σωρεία αξιόλογων εργαλείων και δυνατοτήτων που προσφέρουν πραγματικά αληθινή ασφάλεια στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο.  



 
Returnil System Safe Free
   Δημιουργεί έναν κλώνο του λειτουργικού σας συστήματος, επιτρέποντας σας να δουλέψετε σε ένα εικονικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που μολυνθείτε από κακόβουλο λογισμικό, το αληθινό λειτουργικό σας δεν θα έχει μολυνθεί ποτέ και το μόνο που χρειάζεται για να εξοντώσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.  



 
ZenOK
   Με το δωρεάν antivirus ZenOK μπορείτε να μπλοκάρετε ιούς, spyware, επικίνδυνα trojans, worms, bots και rootkits. Προστατεύστε τα προσωπικά σας δεδομένα από phishing ιστοσελίδες και διαφυλάξτε το σύστημα σας. Μια αξιόπιστη λύση για τον υπολογιστή σας.  



 
Wormblaster Antivirus Remover
   Σας βοηθάει να αναγνωρίσετε και να διαγράψετε μια ευρεία ποικιλία από διαδικτυακές απειλές, να βελτιώσετε την απόδοση του pc σας και να επιδιορθώσετε μολυσμένα αρχεία. Προσφέρει ικανοποιητική προστασία, γρήγορο σκανάρισμα ιών και τακτικές ενημερώσεις όλων των καινούργιων απειλών.  



 
NANO AntiVirus
   Είναι μια ισχυρή και προηγμένη εφαρμογή σχεδιασμένη να σας παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς σας έτσι εγγύηση για την ασφάλεια των πληροφοριών σας κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας σας. Διαθέτει ένα εύχρηστο περιβάλλον και καταναλώνει λίγους πόρους.  



 
Digital Defender Antivirus Free
   Ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Είναι πολύ γρήγορο, δεν δεσμεύει πολλούς πόρους συστήματος και είναι πολύ απλό στην χρήση. Στην δωρεάν έκδοση του προσφέρει ένα βασικό επίπεδο ασφάλειας του υπολογιστή σας, από παντός είδος κακόβουλης απειλής.  



 
DriveSentry Desktop
   Μια εύχρηστη και αρκετά αποτελεσματική λύση προστασίας του υπολογιστή σας από ανεπιθύμητα στοιχεία. Προσφέρει μηχανή ανίχνευσης και καταπολέμησης ιών και άλλων ανεπιθύμητων προγραμμάτων αλλά και παρακολούθηση των ενεργειών του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο.  



 
eScan Antivirus Toolkit
   Είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε και να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας από ιούς, spyware, adware και κάθε είδους κακόβουλου λογισμικού, που μπορεί να τον έχουν μολύνει. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορεί να τρέξει απευθείας από μονάδες όπως flash drives ή απο cd.  




Και τέλος μια λύση για απόλυτη ασφάλεια αποτελεί το Kaspersky PURE, που δεν προσφέρεται δωρεάν.